ADDRESS

Reigate, Surrey

Bespoke Residential

GREENHEYES

This alteration, extension and renovation of a detached family home in Surrey maximises the countryside views to the front and rear of the property utilising curtain wall glazing, scissor doors and a clever porte-cochere link addition to an existing garage.  The design involved gutting the interiors of the original 1958 property to provide a spacious open plan living, kitchen and dining space orientated to view down the elongated rear garden is overlooking the surrounding countryside farmlands beyond.

The first-floor accommodation is knitted into the design using voids over the hall and dining areas, whilst the stairwell and landing area detailing is light and airy. The extension is clad with Iroko battens fixed onto Iroko tongue & groove sheeting with reclaimed buff coloured brickwork and standing seam zinc details. The new extension sits seamlessly alongside the original building despite the juxtaposition in style.